Junior certifikát sommeliera

Vzdělávací kurz Asociace sommelierů ČR
určený žákům středních odborných škol, středních odborných učilišť a vyšších odborných škol

NOVINKA V ODBORNÉM VZDĚLÁVÁNÍ

Ilustrativní degustace

OBSAH KURZU

  • Poslání a náplň práce sommeliera
  • Historický vývoj českého a moravského vinohradnictví a vinařství
  • Pěstování révy vinné / Technologie výroby vína
  • Odrůdy révy vinné
  • Vinařské oblasti ČR
  • Rozdělení kvality vína podle vinařského zákona ČR
  • Víno a gastronomie (prakticky sýry)
  • Nákup vína / Skladování vína / Vinný lístek
  • Servis vína – praktická cvičení
  • Degustace vína, teoretické principy

Podmínky kurzu

MÍSTO KONÁNÍ KURZU

v místě zadané objednavatelem

Délka kurzu:
2 dny po 7 vyučovacích hodinách
Cena kurzu:
2 500 Kč/účastník
Minimální počet účastníků: 12
Maximální počet účastníků: 15

POŽADAVKY NA OBJEDNAVATELE

přednáškový prostor
dataprojektor a promítací plátno
pracoviště pro servis
(stůl pro dva, keridon, příruční stůl)
stůl pro lektora
1 osoba na výpomoc lektorovi

UKONČENÍ KURZU

Praktická a písemná zkouška (servis vína, test). Podmínka pro získání certifikátu o absolvování je min. 75 % úspěšného splnění praktické a teoretické části zkoušky
Úspěšný absolvent obdrží
„Junior certifikát sommeliera AS ČR“

BONUSY

Sommelierský nůž AS ČR pro každého účastníka kurzu

Školní členství v
Asociaci sommelierů ČR
na daný kalendářní rok

Přihláška ke školnímu členství 


Lektoři

Foto Lektora

Ivo Dvořák

Viceprezident
Asociace sommelierů ČR
Foto Lektora

František Koudela

Ředitel pro vzdělávání
Asociace sommelierů ČR

Předběžná přihláška

Kontakt